Campingen är en modern camping med de nyaste faciliteter. I servicebyggnaden hittar man ett badrum till småbarn med badbalja och förhöjt golv under duschen. Detta badrum har även en liten toa och lågt tvättställ. I servicebyggnaden hittar man även ett handikappanpassat badrum och köket. Här hittar man diskplats, spis, mikro, tvättmaskin och torktumlare.

Habo Camping & Stugby ligger i ett skönt läge bredvid Domsands hamn, strand och Domneåns naturreservat utmed väg 195 ca 15 km norr om Jönköping. Ni kan simma i Vättern eller solbada på stranden. Spela volleyboll eller tennis och tända din egen lägereld. De små barnen kan leka på lekplatser i närheten av husvagnen. Lekplatser till barn hittar man i mitten av varje område.

Erbjudande

Habo Camping & Stugby ligger 15 km norr om Jönköping, mellan Bankeryd och Habo vid Vättern. Efter en härlig dag med familjen ute på äventyr kan du komma till Habo Camping & Stugby. Vi är en liten trevlig familjecamping vid Vättern med ca 65 platser.

Campingen ligger på gångavstånd från Vättern med en vacker sandstrand och en mysig småbåtshamn. Hos oss kan du hyra både cykel, kanot och en 5 meters roddbåt med motor. Du som har hyrt din husbil hos Daylight Husbilar får du lite extra!

Läs mer...

I närheten

Domneån är och var gräns mellan smålänningar och västgöter. Ån finns utritad på mycket tidiga kartor. I ån har båtfolk i generationer haft sina båtar förtöjda. . Större båtar kunde man med lätthet dra upp på stranden. Några rullar under kölen och ett gångspel, sen stod storbåten säkert till nästa segeltur. Per Brahes Hauptman Lantzenfelt, Stora Kärr i Habo, har säkerligen ofta utgått ifrån Domsand för att inspektera i Brahes grevskap runt Vättern. Lantzenfelts grav finns kvar på ursprunglig plats i kyrkan i Fiskebäck.

Habo Kyrka, en unika träkyrkan i Habo hör till vårt lands största sevärdheter. Kyrkan är fylld med praktfulla målningar och utsmyckningar med motiv från Luthers katekes. Det har funnits en kyrka i Habo sedan medeltiden. Man tror att den första kyrkan byggdes på 1100-talet. Dopfunten är från omkring 1250 och altaret är från 1300-talet. Kyrkan fick sitt nuvarande utseende år 1723. Den är unik i det att den till arkitekturen liknar en katedral, men är byggd helt i trä. För öppettider, se Svenska kyrkans webbplats.

Natur

– Fiskebäcks naturreservat ligger strax utanför Habo samhälle och är ett populärt utflyktsmål på våren när vitsipporna blommar. Reservatet är en igenvuxen gammal löväng som idag består av en frodig ädellövskog med ek, hassel och en mängd andra träslag.

– Hökensås Naturvårdsområde är ca 5.500 hektar stort. Flacka områden och branta åsar formade av inlandsisen som försvann för 12.000 år sedan gör Hökensås natur till en mycket speciell upplevelse. I sänkorna finns sjöar och tjärnar, sammanlagt ett 50-tal. Här växer det mest tallskog och på de torraste delarna bildar renlavar en heltäckande matta på marken.

– Stora Kärrs bokskog, strax utanför Habo, planterades i mitten av 1600-talet av Per Brahe d.y. Detta område tillhörde då Visingsborg på Visingsö. Idag är bokskogen ett naturreservat och ett mycket vackert skogsparti att ströva i.

Älgsafari

På Habo Camping & Stugby organiserar vi varje sommar en älgsafari. På tisdag och torsdags kvällar samlas vi vid receptionen för att sen åka med buss till Tumbäcks Gård norr om Habo.

Upplev den Svenska naturen så nära som möjligt.

När vi kommer fram till gården byter vi från buss till en stor en öppen släpvagn. Bonden tar oss med sin traktor in i skogen och där letar vi efter Skogens Kung. Vi letar alltså efter vilda älgar. Vi kan därför inte ge er någon garanti men som tur är ser vi nästan alltid älgar eller annat vilt. Till skillnad från ren har älgar ingen ägare. Tumbäcks Gård är en stor gård med ca 500ha mark som sträcker sig mellan Hökensås – Gustav Adolf och ner till Vättern.

Läs mer...

Vandra & Cykla

På Habo Camping & Stugby har du ett bra utgångsläge att ta dig runt på cykel eller till vandring. För en kortare utflykt finns det runtomkring campingen och nere vid Vättern många små vandringsstigar i skogen och vid Vättern. Inte alla är markerade men de är inte svårt att hitta. I receptionen kan du få en karta över omgivningen och kan vi förklara var och hur du kan gå bäst. De här stigarna är barnvänligt och är lätt tillgängligt. Från campingen kan du även lätt komma ut på bra markerade motionsspår. Du kan gå upp till Ebbarp från campingen och kommer ut på 10,5 eller 14 km vandring som utgår från Gränsenstugan.

Vill du cykla på en vanlig cykel, på en MTB eller en racer? Från campingen har du ett bra utgångsläge till vilken form av cykling som helst. Att cykla runt och vid Vättern är utmaning, både för den erfaren tränade cyklist men inte minst för dig som inte cyklar så mycket. Vättern ligger lägst och allt runtomkring ligger högre, som högst 300 möh.

Läs mer...