Campingen är en modern camping med de nyaste faciliteter. I servicebyggnaden hittar man ett badrum till småbarn med badbalja och förhöjt golv under duschen. Detta badrum har även en liten toa och lågt tvättställ. I servicebyggnaden hittar man även ett handikappanpassat badrum och köket. Här hittar man diskplats, spis, mikro, tvättmaskin och torktumlare.

Habo Camping & Stugby ligger i ett skönt läge bredvid Domsands hamn, strand och Domneåns naturreservat utmed väg 195 ca 15 km norr om Jönköping. Ni kan simma i Vättern eller solbada på stranden. Spela volleyboll eller tennis och tända din egen lägereld. De små barnen kan leka på lekplatser i närheten av husvagnen. Lekplatser till barn hittar man i mitten av varje område.


Älgsafari

Har du utländska gäster eller vill du själv se älgar? Nu har du chansen! Vid flera tillfällen under högsäsongen anordnar vi en älgsafari. Vi lämnar campingen och åker till en gård norr om Habo . Därifrån kommer vi att ha en safari genom skog och mark. Detta är något du måste uppleva!


Hitta till oss med Google Maps:
Google Maps


I närheten

Domneån är och var gräns mellan smålänningar och västgöter. Ån finns utritad på mycket tidiga kartor. I ån har båtfolk i generationer haft sina båtar förtöjda. . Större båtar kunde man med lätthet dra upp på stranden. Några rullar under kölen och ett gångspel, sen stod storbåten säkert till nästa segeltur. Per Brahes Hauptman Lantzenfelt, Stora Kärr i Habo, har säkerligen ofta utgått ifrån Domsand för att inspektera i Brahes grevskap runt Vättern. Lantzenfelts grav finns kvar på ursprunglig plats i kyrkan i Fiskebäck.

Habo Kyrka, en unika träkyrkan i Habo hör till vårt lands största sevärdheter. Kyrkan är fylld med praktfulla målningar och utsmyckningar med motiv från Luthers katekes. Det har funnits en kyrka i Habo sedan medeltiden. Man tror att den första kyrkan byggdes på 1100-talet. Dopfunten är från omkring 1250 och altaret är från 1300-talet. Kyrkan fick sitt nuvarande utseende år 1723. Den är unik i det att den till arkitekturen liknar en katedral, men är byggd helt i trä. För öppettider, se Svenska kyrkans webbplats.

Natur

- Fiskebäcks naturreservat ligger strax utanför Habo samhälle och är ett populärt utflyktsmål på våren när vitsipporna blommar. Reservatet är en igenvuxen gammal löväng som idag består av en frodig ädellövskog med ek, hassel och en mängd andra träslag.

- Hökensås Naturvårdsområde är ca 5.500 hektar stort. Flacka områden och branta åsar formade av inlandsisen som försvann för 12.000 år sedan gör Hökensås natur till en mycket speciell upplevelse. I sänkorna finns sjöar och tjärnar, sammanlagt ett 50-tal. Här växer det mest tallskog och på de torraste delarna bildar renlavar en heltäckande matta på marken.

- Stora Kärrs bokskog, strax utanför Habo, planterades i mitten av 1600-talet av Per Brahe d.y. Detta område tillhörde då Visingsborg på Visingsö. Idag är bokskogen ett naturreservat och ett mycket vackert skogsparti att ströva i.

Bankerydsleden

Bankerydsleden är en 24,5 km lång vandringsled som tar dig genom vackra och omväxlande naturområden med spår från äldre bosättningar, tidig industriell verksamhet och fornlämningar från sten- och järnåldern. Vandringen sker genom Bankeryds socken, över Högamon i Habo kommun. Leden går på båda sidor om Bankerydsdalen.

Naturskyddsföreningen har givit ut en liten cykelguide med 10 cykelturer i Habo, ni kan få en guide i receptionen.

Karta i PDF-format